سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بولتن خبری

نظر

امروزه دسترسی راحت به اطلاعات و فایل‌ها یکی از مهمترین مواردی است که هر کسی ممکن است با آن مواجه باشد. شاید شما دسته به شغلی که دارید نیاز است که نمونه کارها و رزومه‌تان همیشه آماده ارائه باشد. اما ممکن است این که این فایل‌ها را به طور مداوم در فلش مموری یا هارد خود جابجا کنید و همراه خود داشته باشید برایتان سخت باشد از طرفی با کوچکترین آسیبی به فلش مموری یا هاردتان تمام زحماتتان به باد می‌رود.

در نتیجه فضای ذخیره‌سازی ابری یا Cloud Storage  می‌تواند به شما کمک کند تا از شر حمل همیشگی فایل‌هایتان خلاص شوید. در این مطلب ما شما را به طور کامل با ذخیره‌سازی ابری یا Cloud Storage آشنا می‌کنیم.

ذخیره‌سازی ابری چیست؟

شما در روش ذخیره‌سازی اطلاعات‌تان به صورت ابری، در واقع تمام فایل‌های خود را با استفاده از امکانات سرویس دهنده‌هایی که برای این موضوع ایجاد شده‌اند در بستر اینترنت قرار می‌دهید. شما به راحتی می‌توانید در هر مکان و هر زمان تنها با استفاده از یک دستگاهی که به اینترنت متصل است فایل‌های خود را مشاهده کنید، آن‌ها را ویرایش کنید و به راحتی از آن‌ها استفاده کنید.

در واقع منظور از ابر، به مجموعه‌ای از سرور‌ها گفته می‌شود که یک شبکه ذخیره‌سازی اطلاعات را ایجاد کردند و تمامی افراد می‌توانند با استفاده از دسترسی که دارند اطلاعات‌شان را در این ابر ذخیره‌سازی کنند.

انواع فضای ابری جهت ذخیره اطلاعات

فضای ابری به چند دسته تقسیم می‌شود که هر کس بسته به نیاز خود می‌تواند هر کدام استفاده کند این موارد عبارتند از:

فضای ابری خصوصی

شاید برای شما اطلاعاتی که قصد ذخیره کردن آن در فضای‌های ابری را دارید بسیار مهم باشد و دوست نداشته باشید که فایل‌های مهم‌تان در یک فضای ابری قرار داشته باشد که ممکن است همگان به آن دسترسی داشته باشند. در نتیجه اگر امنیت فایل‌هایتان مهم است و دوست دارید فقط افرادی که شما تعیین می‌کنید به این فایل‌ها دسترسی داشته باشند کافیست از فضای ابری خصوصی استفاده کنید. فضای ابری خصوصی در واقع مانند یک هارد مخصوص به شماست که فقط خودتان و کسانی که تعیین می‌کنید می‌توانند از آن استفاده کنند.

فضای ابری عمومی

ممکن است برای هر کسی سخت باشد که فضای ابری خصوصی خود را ایجاد کند چرا که نیاز به زیرساخت و سخت‌افزار خاصی است که هزینه‌های زیادی را در پی دارد. در نتیجه شما می‌توانید از فضای ابری عمومی استفاده کنید، در واقع شما در این فضا سروری که اطلاعات شما بر روی آن قرار می‌گیرد را با چندین نفر به اشتراک می‌گذارید. به طور مثال تصور کنید که در یک ساختمان اداری چندین شرکت وجود دارد که از امکانات آن استفاده می‌کنند.

مزیت‌های ذخیره‌سازی ابری اطلاعات

در ادامه به برخی از مزیت‌های استفاده از روش ذخیره‌سازی اطلاعات به صورت ابری می‌پردازیم.

·        فضای ذخیره‌سازی منعطف: منظور از منعطف بودن به این معناست که شما هر زمان که با کمبود فضا مواجه شدید به راحتی با صرف هزینه اندک میتوانید از مقدار فضای بیشتر و مورد نیازتان استفاده کنید.

·        امنیت ذخیره‌سازی و نگهداری اطلاعات در آن بالاست. پ

·        هر کسی به راحتی می‌تواند از آن استفاده کند.

·        هر کجا که بخواهید به راحتی با استفاده از اینترنت می‌توانید به فایل‌هایتان دسترسی داشته باشید.

معایب ذخیره‌سازی ابری اطلاعات

·        وابسته به اینترنت است: یعنی شما اگر به هر دلیل به اینترنت دسترسی نداشته باشید نمی‌توانید از فایل‌هایتان استفاده کنید.

·        سرعت پایین دانلود و آپلود فایل: این مورد به خصوص در کشور ایران می‌تواند بسیار برایتان آزاردهنده باشد چرا که استفاده از اطلاعات ارتباط مستقیمی با سرعت اینترنتتان دارد.

·        هزینه بر است: درست است که برخی سرویس دهنده‌ها به صورت رایگان به شما سرویس را حل می‌کند اما در بعضی موارد برای افزایش فضای مورد نیازتان ممکن است مجبور به صرف هزینه شوید.

سخن پایانی

در این مطلب شما با ذخیره‌سازی اطلاعات در فضای ابری یا Cloud Storage آشنا شدید همچنین به معرفی مزایا و معایب استفاده از آن پرداختیم.